maandag 15 augustus 2022

 

Het was vanmorgen een drukte van gaan en komen op de camping. Een beetje vreemd stel staat er naast ons. Vanmorgen liep zij rond in haar shortama en toen we net terug kwamen op de camping had ze die nog aan. Ze is heel overdreven aardig en dan gaan bij mij de nekharen al overeind staan. Even gewoon doen; we zijn geen familie en ook geen goede kennissen dus normaal dag en hallo. Ze roken helaas beide. Dat mag natuurlijk maar de wind staat onze kant uit en dus maar aan de achterkant van de caravan gaan zitten. Een ander stel was vanmorgen bezig de voortent op te zetten en dat leidde weer tot komische  taferelen. Het begin gaat nog harmonisch maar even later volgen er mopperwoorden over en weer en een poosje later begint er toch wat stemverheffing te komen. Dat duurt dan tot de tent staat( ik spreek uit ervaring) maar dat hebben we niet meer meegekregen. Ze zitten nu gezellig te eten gelukkig.

In de wei naast de camping lopen een werkpaard en een springpaard en bij die twee loopt een jonge gitzwarte stier. Het werkpaard is de surrogaatouder zo te zien. Hij wijkt niet van het jong z’n zijde en het jong blijft ook goed in zijn buurt. Het andere paard loopt er ook wel bij maar niet zo oplettend. Het is prachtig om te zien. Bij de camping is ook een zorgboerderij en er is een koffie en thee plek voor fietsers. 


 Wij zijn naar Eersel geweest. We dachten dat het een klein dorp zou zijn maar dat viel reuze mee. Het is en prachtig dorp, met een beschermd dorpsgezicht. Drie kerken, twee kapellen, een mooi plein met een beeld van de “contente mens”. 


 Leuke terrassen, lekkere lunch gehad, veel winkels, vandaag waren de meeste gesloten (maandag)en het lekkerste ijs van de vakantie hebben we gehad bij de banketbakker in Eersel. Er waren veel toeristen en alle terrassen waren goed bezet.  

Ook hebben we het Streekmuseum, de Acht Zaligheden van de Kempen bezocht in Eersel. Het vertelt de geschiedenis en ontwikkeling van de Brabantse Kempen tussen 1850 en 1950. Eersel is een van de dorpen van de acht zaligheden. 


 

Er heerste veel armoede en de mensen voelden zich armzalig. Die term werd omgezet in zaligheden. De namen van deze acht dorpen eindigen ook allemaal op sel. Duizel, Hulsel, Knegsel, Reusel, Steelsel, Netersel, Wintersel en Eersel. Een prachtige boomgaard en kruiden-en bloementuin, completeert het hele museum. Het draait allemaal op vrijwilligers en degene die de leeftijd van 80 jaar haalt , krijgt een ster met naam op een pad: de Walk of Fame, maar dan in Eersel.

Nog een paar boodschappen gedaan en toen was het inmiddels al weer vijf uur. De tank zit vol dus morgen weer verder, richting huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten